
تماشای انیمیشن و تاثیر آن بر کودکان
انیمیشن ها علاوه بر سرگرمی، به نوبه خود نوعی آموزش برای کودکان محسوب می شوند. بنابراین در انتخاب آنها برای تماشای کودکتان دقت کنید چون نوع روابط این شخصیتها با هم، جملاتی که به کار میبرند، خشم و نوع پرخاشگریشان، از دست دادن دوستان و واکنشهایشان، همه و همه روی تعاریف فرزند شما از زندگی تاثیر میگذارد. به علاوه این که ممکن است دیدن مدام شخصیتهای غیرواقعی، روی مهارتهای ارتباطی او با دوستانش و دیگر روابط اجتماعی اثر نامطلوبی داشته باشد.
در این مطلب میخواهیم به تاثیر انیمیشن ها بر کودکان بپردازیم.
تاثیرات مثبت انیمیشن ها بر کودکان
افزایش کاوشگری
انیمیشن با موضوعات جذاب و علمی میتواند قدرت کاوشگری و کنجکاوی کودکان را افزایش دهد و آن ها را به توجه بیشتر در محیط اطراف خود تشویق کند. همچنین انیمیشن با چنین موضوعاتی ذهن کودک را فعال و نبوغ آن ها را پرورش میدهد.
سلامتی
یکی دیگر از جنبه های مثبت انیمیشن ها، تاثیر آن ها بر ذائقه غذایی کودکان است. طبق تحقیقات انجام شده، کودکانی که کارتون ملوان زبل را دیده اند و به اسفناج علاقه پیدا کرده اند بسیار زیاد بوده است. همچنین انیمیشن هایی با موضوعات طنز موجب خندیدن و کاهش استرس و تنش در کودکان میشوند.
یادگیری
ذهن انسان در زمانی که برای یادگیری از قدرت بصری استفاده می کند، به مراتب فعال تر شده و درصد یادگیری بالا می رود. بنابراین انتخاب یک انیمیشن خوب میتواند تاثیر زیادی بر یادگیری کودک داشته باشد.
تقویت کلام
یکی از اثرات مثبت و موثر تماشای کارتون این است که کودک نه تنها زبان مادری بلکه زبان خارجی را نیز یاد می گیرد.
بسیاری از سریال های کارتونی در زبان های مختلف ترجمه شده اند که این امر یادگیری زبان کودک را تسهیل کرده و باعث می شود که به نحوه ای صحیح صحبت کنند.
تاثیرات منفی انیمیشن ها بر کودکان
تاثیرات تربیتی
محتوای انیمیشن ها تاثیرات زیادی بر تربیت کودک ایفا میکند. گاهی رده سنی یک انیمیشن مناسب کودکتان نیست و کودک دچار سردرگمی شده و در معرض اطلاعات نامناسب قرار میگیرد.
بعضی شخصیتهای کارتونی رفتارهای بیادبانهای با دیگران دارند. در این حالت ممکن است کودک همان رفتار را با والدین یا معلم خود داشته باشد.
همچنین برخی الگوهای رفتاری نامناسب در انیمیشن ها کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد. خشونت یکی از الگوهای رفتاری نامناسب در انیمیشن هاست. بن تن یکی از انیمیشن هایی است که الگوی نامناسبی در ترویج خشونت است. همچنین پوشش نامناسب و کدهای جنسی نامناسب گاهی مغایر با فرهنگ ایرانی اسلامی است.
الگوبرداری
الگوی برداری شاید مهم ترین تاثیر انیمیشن بر کودکان باشد. معمولا در انیمیشن هایی با موضوعات ابر قهرمانی، کودک خود را در وجود یک ابرقهرمان میبیند و ممکن است دست به فعالیت هایی بزند که سلامت جسمی و روحی خود را به خطر بیندازد.
بروز مشکلات جسمانی
تماشای بیوقفهی کارتون و ثابت نشستن برای مدت طولانی میتواند باعث مشکلات فیزیکی جدی شود. چاقی، مشکلات بینایی و عادتهای بد غذایی در نتیجهی غذا خوردن در حین تماشای کارتون، نمونههایی از این مشکلات هستند. کنترل میزان تماشای برنامههای کارتونی توسط والدین میتواند در این معضل راهگشا باشد.