11 بهمن, 1399 توسط admin

ممنوعیت های غذایی تا قبل از یک سالگی

فهرست زیر شامل غذاهایی است که ممکن است در کودکان ایجاد آلرژی یا مشکلات گوارشی کند. البته بدین معنی نیست که تمام این غذاها برای کودکتان مضر است، اما اگر احتمال می‌دهید که بدن کودکتان حساس است یا اگر خود شما به یکی از آنها آلرژی دارید، بهتر است حداقل تا 1 سالگی از دادن آنها به فرزندتان خودداری کنید.

غذاهایی که باید اجتناب شود:

  • تخم مرغ (به خصوص سفیده آن)
  • شیر گاو؛ زیرا شیر گاو حاوی پروتیینی است که بدن کودک نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد. البته با جوشاندن شیر گاو این مشکل تا حدودی برطرف می‌شود اما باز هم هضم آن ممکن است برای کودک شما دشوار باشد.
  • کره بادام زمینی
  • صدف – خرچنگ دریایی، میگو
  • گندم
  • شکلات
  • سویا
  • گلوتن موجود در گندم، جو دوسر و جو
  • ماهی (به خصوص تن، سالمون، خال مخالی و ساردین)
  • توت (به خصوص توت فرنگی)، کیوی، خربزه، گیلاس و آلبالو؛ به طور کلی می‌توان گفت که میوه‌هایی که دانه‌دار هستند مانند توت‌ها و کیوی ایجاد حساسیت می‌کنند.
  • دارچین
  • مرکبات (پرتقال، گریپ فروت، لیمو، نارنگی)؛ این میوه ها بسیار اسیدی هستند و می توانند منجر به انواع مشکلات معده برای کودک شوند.
  • روغن کنجد
  • ذرت
  • گوچه فرنگی
  • مخمر
  • عسل: هیچوقت به یک کودک زیر 1 سال عسل ندهید. عسل می‌تواند حاوی بوتولیسم باشد که در کودکان می‌تواند رشد و اسیدهای مرگ آور تولید کند.
  • برای شیرین کردن ماست یا هر ماده دیگری، تا 1 سالگی کودک، از عسل استفاده نکنید.
  • اسفناج؛ زیرا اسفناج حاوی نیترات است و می‌تواند در بدن کودک ایجاد مسمومیت کند. بنابراین مادران باید دقت داشته باشند که در تهیه سوپ یا پوره از این سبزی استفاده نکنند.

* شاید شما غذاهایی مانند ماهی، گوجه فرنگی و گندم را به کودک 7 یا 8 ماهه‌تان داده باشید اما توجه کنید که شما باید از قانون 4 روزه پیروی کنید(یعنی تا 4 روز غذای جدید به کودک ندهید) تا عکس‌العمل بدن کودکتان را به آن غذا ببینید.

* تغذیه کودکی که تازه شروع به خوردن غذا کرده باید کاملاً بی‌مزه و بدون شکر و نمک باشد؛ در غیر این صورت کودک در آینده مبتلا به پرفشاری خون و دیابت خواهد شد.

دربارهنهال مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *